Contours

2017

Contours is a site-specific light installation sitting at the heart of Tableau Software’s Seattle HQ, exploring themes of nature and discovery in a nod to the data visualisation techniques Tableau is famed for. The contoured lines that make up the composition have been designed to represent the reversed topography of Washington’s most famous landmark: Mount Rainier. 

Embodying the calming and dramatic qualities of the local landscape, this piece brings a sense of the outdoors in, whilst making reference to the curiosity and discovery so often found at the heart of man’s fascination with mountain ranges, and the conquering of their summits.

Contours has been carefully designed to be viewed from multiple perspectives around the building, taking a different form from every angle, further connecting the installation with the sense of intrigue and exploration at the core of Tableau Software’s data driven products.

 


The Facts:

Size:

8 x 20 x 3m

Media:

Acrylic, LED

Client:

Tableau Software

Location:

Seattle, USA

View full Scheme

Tableau Software
Share via
Copy link
Powered by Social Snap