Winter Garden

Situated at The Christie’s Proton Beam Therapy Centre in Manchester, Winter Garden is cluster of pyramidal forms that play with light and perforated materials to evoke in the space a sense of being among nature. Drawing from the tranquillity of a forest canopy, motion lights are programmed to conjure illusions of flickering sunlight to create areas of warmth and shade, mimicking the experience of sitting underneath a grove of trees with the sun shining through.

Aspiring to create a serene and peaceful environment from which viewers can reflect and breathe, this installation offers the viewer a moment of escapism and provides the space with a unique identity that continues to flow through the building.


The Facts:

Size:

1.9 x 4m

Media:

Steel, mirrored film, mix of fabrics

Client:

The NHS

Location:

Manchester, UK

Share via
Copy link
Powered by Social Snap