Timeless

2013

Sixty individual letters hang suspended forty meters above the ground in the vast atrium space at Senator House on the River Thames.

This building sits directly over the ruins of Roman baths, historically used as a place to gather and connect. This was our source of inspiration. The sea of seemingly random letters represents the echoes of past conversations rising like steam from the surface of the hot pools.

The Roman typeface, which we designed specifically for the installation, illuminates in a varied palette of colours to connect the letters and spell out the time on every hour.

As such, the space functions as a giant time piece, providing order amongst apparent chaos and linking the past, present, and future.

 


The Facts:

Size:

Sixty 1m x 1m letters

Media:

Steel Rig, Acrylic Lightbox

Client:

Investream

Location:

Senator House, London 

View full Project

Investream